Duurzame energie aanleggen: zonnepanelen voor bedrijven

Over ons
Blog over duurzame energie

Hoi, ik ben Wieteke. Ik heb milieu en ontwikkeling aan de Leidse Universiteit gestudeerd en ben al jaren met het lot van onze aarde begaan. Duurzame energie is iets wat ik belangrijk vind. Waarom de aarde onnodig vervuilen als er genoeg alternatieve schone bronnen zijn? Vroeger had je nauwelijks keuze in energie maar weet je dat de ontwikkeling en aanbod van groene energie tegenwoordig zeer snel gaat en goedkoper wordt? Op deze blog vind je de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en verschillende vormen van duurzame energie. Want hoe meer we gebruik maken van schone energie des te beter het is voor onze leefomgeving en gezondheid. Heel veel leesplezier toegewenst!

Zoeken
Categorie├źn
Archief
Recente artikelen

Duurzame energie aanleggen: zonnepanelen voor bedrijven

12 januari 2018
 Categorie├źn: Energie, Blog


Zonnepanelen bedrijven

De energie zal in de toekomst alleen maar duurder worden. Daarom is het aantrekkelijk om zelf je eigen energie op te wekken. Wanneer je het betaalde energieverbruik van je huis wilt verminderen, moet je overgaan tot het gebruiken van duurzame energie. Je zou gebruik kunnen maken van windenergie of van de aardwarmte. Wat echter het meest aantrekkelijk is op dit moment zijn zonnepanelen. Door het gebruik van zonnepanelen kan het verbruik van elektriciteit een stuk goedkoper worden. Je kunt door het gebruik van zonnepanelen je eigen elektrische energie opwekken. Wanneer je voldoende panelen neemt, kun je geheel zelf behoevend zijn. Je ziet steeds vaker zonnepanelen op de daken van woningen.


Het berekenen

Wil je voldoende elektrische energie voor jezelf opwekken dan kun je daarvoor een van de zonnepanelen bedrijven benaderen. Zij zullen langskomen en kunnen berekenen hoeveel panelen je nodig hebt om voor jezelf voldoende energie op te wekken. Vraag verschillende offertes op bij meerdere zonnepanelen bedrijven. Laat in de offerte ook opnemen dat je het onderhoud erin verwerkt wilt hebben. Wanneer er dan iets stuk gaat, zullen ze dat onmiddellijk komen maken. Ook het jaarlijkse onderhoud moet in het contract worden opgenomen.


Leasen

Er zijn ook zonnepanelen bedrijven waarbij je de zonnepanelen kun leasen. Hierbij heb je zelf geen investeringskosten en kun je wel direct op je energierekening gaan besparen. Je betaalt voor de huur van de zonnepanelen. Je gaat door het leasen er altijd op vooruit. Ook de zonnepanelen bedrijven kunnen je deze manier van het gebruik van zonnepanelen berekenen. Het is vaak een erg aantrekkelijke manier om de zonnepanelen te gaan gebruiken. Kijk voor de mogelijkheden van duurzame zonne-energie op de site van De Solar Store.


Overschot

Het kan soms zo zijn dat je op zonnige dagen meer energie opwekt dan je zelf daadwerkelijk verbruikt. Op zo'n moment wordt het overschot terug geleverd aan het net. Dat kun je zien, omdat de elektriciteits- meter dan achteruit draait. Tegenwoordig worden er bij de aanleg van zonnepanelen ook slimme elektriciteits-meters geplaatst. Deze meters hebben twee tellers. Een teller is voor de verbruikte energie en de andere zal de terug geleverde energie aangeven. Op de jaarrekening kun je ook precies zien wat je aan elektrische energie verbruikt hebt en wat je aan het net hebt terug geleverd. Het gebruik van natuurlijke energie zal in de toekomst alleen maar groter worden. De fossiele brandstoffen raken op dus moet we overgaan op het gebruik van natuurlijke energie. Zonne-energie is onuitputtelijk en zal daarom in de toekomst steeds meer worden gebruikt. Er worden zonnepanelen parken aangelegd die vele huishoudens en bedrijven van elektrische energie voorzien. Het is een milieuvriendelijke manier voor het opwekken van de elektrische energie.