Propaantank huren

Over ons
Blog over duurzame energie

Hoi, ik ben Wieteke. Ik heb milieu en ontwikkeling aan de Leidse Universiteit gestudeerd en ben al jaren met het lot van onze aarde begaan. Duurzame energie is iets wat ik belangrijk vind. Waarom de aarde onnodig vervuilen als er genoeg alternatieve schone bronnen zijn? Vroeger had je nauwelijks keuze in energie maar weet je dat de ontwikkeling en aanbod van groene energie tegenwoordig zeer snel gaat en goedkoper wordt? Op deze blog vind je de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en verschillende vormen van duurzame energie. Want hoe meer we gebruik maken van schone energie des te beter het is voor onze leefomgeving en gezondheid. Heel veel leesplezier toegewenst!

Zoeken
Categorie├źn
Archief
Recente artikelen

Propaantank huren

29 mei 2019
 Categorie├źn: Energie, Blog


Een propaantank huren, een goede oplossing!

Dit artikel gaat een informatieve tekst zijn over het huren van een propaantank. Wat is een propaantank nou precies? Synoniemen voor een propaantank zijn bulktank of gastank. Dit is een tank waarin onder grote druk vloeibaar gemaakt gas opgeslagen wordt. Bij propaantanks voor particulieren zijn dit meestal cilindrische vaten en deze vaten hebben een inhoud van ongeveer 2750 liter, omgerekend ongeveer 3 kubieke meter. De grootst beschikbare tanks als particulier hebben een maximale inhoud van ongeveer 10 kubieke meter.

Hoe moet ik een propaantank huren?

Een propaantank huren is heel handig omdat hier geen vergunning voor nodig is. De plaatsing van de propaantank hoef je meestal alleen te melden aan het lokale bevoegde gezag, meestal de gemeente. Zodra duidelijk is dat deze voldoet aan de veiligheidsvoorschriften kan de tank direct geplaatst worden en kun je hier direct profijt van ervaren. Wel is het zo dat bij plaatsing de tankwagen veilig in de buurt moet kunnen komen. Ook moet er ruimte vrij zijn van maximaal 40 meter lang en deze slang mag niet door een gebouw of ruimte lopen maar uitsluitend verbonden worden met de tank via de open buitenlucht, in verband met veiligheidsvoorschriften.

Wat zijn nou de precieze voordelen van een propaantank?

Wanneer je zelf niet over aardgas kunt beschikken maar dit toch graag wenst, heb je wel een aantal voordelen. Met aardgas kun je namelijk een aantal cruciale voorzieningen in uw huis succesvol en erg productief laten werken.

-Het gasfornuis

-Airconditioning

-Zwembad verwarming

-Sfeerhaarden

-Terrasverwarming

-De centrale verwarming

Het huren van een propaantank is daarnaast ook niet heel duur wat ervoor zorgt dat u d.m.v het toch kunnen beschikken over aardgas veel productieve energie terugkrijgt tegen een relatief kleine uitgave. Ook is het zo dat propaangas in de ketel direct en volledig wordt verbrand, dat betekent ook dat niet te maken krijgt met uitstoot waardoor gezondheidsproblemen dus ook direct uitgesloten zijn.

Wanneer wil je als particulier een propaantank huren?

Een propaantank huren is een hele goede oplossing wanneer je op het aardgasnetwerk geen aansluiting hebt maar toch in huis gebruik wilt maken van aardgas als energiebron. Propaangas kan bij normale temperaturen vloeibaar worden gemaakt wanneer het onder druk staat. Dit zorgt ervoor dat in deze tank het propaangas zeer compact en snel kan worden vervoerd naar alle apparaten en voorzieningen die gas nodig hebben. Zoals bijvoorbeeld je gasfornuis of de cv-ketel. Deze tank neemt het gas af via een keten van normaal gesproken 2 drukregelaars die opgenomen zijn in je leidingsnetwerk, met deze regelaars brengen ze de druk van het gas terug tot een toevoer die door de leverancier specifiek aangeduid is voor elk gastoestel.

Ook tijdens de winter kan een propaangastank ideaal zijn dit is zo omdat propaan rond -40 graden celsius kookt. Dit zorgt ervoor dat ook tijdens en de winter er overdruk voldoende is in de tank om je gewoon van genoeg van gas te kunnen voorzien. Kijk eens bij Hoes Errogas voor de mogelijkheden.

Tot slot.

Kortom, een propaantank huren heeft een aantal grote voordelen, het is relatief goedkoop in verhouding met wat je ervoor terugkrijgt, je hebt er geen vergunning voor nodig, deze is altijd productief, en daarnaast is er ook geen risico op gezondheidsproblemen.